تکنیک های استفاده از زبان بدن

تکنیک های استفاده از زبان بدن

زبان بدن چیست؟ در زندگی امروز همواره در حال رقابت با هم هستیم، و برقراری ارتباط با دیگران امری ضروری است. برای دستیابی به موفقیت در برقراری ارتباط، مخصوصا در روابط کاری، عوامل زیادی از جمله فن‌ بیان، هوش‌ هیجانی، ظاهر آراسته و موارد دیگر دخیل هستند، ولی نقش زبان بدن یا همان ارتباط غیرکلامی را نمی‌توان نادیده گرفت. این نوشته را بخوانید تا ببینید که چگونه از زبان بدن استفاده کنیم.

مهم‌ترین مسئله، شیوه‌ی استفاده از زبان بدن است. پس سعی کنید با کمک ارتباط غیرکلامی، خود را برای موفقیت و سبقت‌ گرفتن از دیگران آماده‌ کنید.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند ۶۰ تا ۹۰ درصد ارتباطات‌ ما با دیگران غیرکلامی است، پس دانستن شیوه‌ی استفاده از زبان بدن اهمیت فراوان دارد.

علاوه بر این، اولین برخورد با دیگران بسیار مهم است. چرا؟ زیرا در اولین دقایق آشنایی‌مان تصمیم می‌گیریم درباره‌ی فرد دیگر چطور فکر کنیم، و به این نتیجه می‌رسیم آیا او همان شخص قابل اعتمادی است که می‌خواهیم با او وارد تجارت شویم یا خیر.

بنابراین نحوه‌ی نشان دادن خودتان به شخصی که برای بار اول ملاقاتش می‌کنید، به‌ویژه نحوه‌ی استفاده‌تان از زبان بدن در اولین دقایق سرنوشت‌ساز آشنایی، می‌تواند سازنده یا ویرانگر رابطه‌‌ای باشد که به طور بالقوه می‌توانست به یک رابطه‌ی تجاری بسیار حائز اهمیت تبدیل شود.

در ادامه به شما ۱۸ روش برای استفاده از زبان بدن‌ یاد خواهیم داد تا بتوانید هدف و اعتبار خود را به طرف مقابل نشان دهید و در هر جلسه‌ای به موفقیت دست یابید.

حالت بدن

حالت بدن در زبان بدن

۱. ابتدا از حالت بدن‌ شروع می‌کنیم. پشت‌ را صاف نگه‌ دارید اما سخت و بی‌انعطاف نباشید. شانه‌ها را راحت نگه‌ دارید تا خیلی شق و رق به نظر نرسید.

۲. بدن‌‌تان در راستای بدن مخاطب‌‌ باشد تا نشان بدهید به صحبت‌ او گوش می‌کنید.

۳. هنگامی که نشسته‌اید و با مخاطب‌تان صحبت می‌کنید، پاهایتان را ضربدری روی هم قرار ندهید و کمی بین پاها فاصله بگذارید. با این کار به او نشان می‌دهید آرام و خونسرد هستید. بر اساس پژوهش‌ها، هنگامی که پاهایتان را با فاصله از هم روی زمین می‌گذارید، طرف مقابل اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار می‌دهد.

۴. کمی به جلو خم شوید، این حالت نشان‌دهنده‌ی تمرکز و توجه شماست و به مخاطب نشان می‌دهد به صحبت‌های او گوش می‌دهید.

۵. تقلید از زبان بدن طرف مقابل‌ به او نشان می‌دهد با سخنان او موافق، و به او علاقه‌مند هستید یا دست‌کم صادقانه در تلاشید با او به تفاهم برسید.

حالت بازو و دست

حالت بازو و دست در زبان بدن

۶. بازوها را در دو طرف بدن به حالت راحت قرار دهید. این عمل به مخاطب‌ نشان می‌دهد شما در ارتباط با او راحت هستید. همان طور که پاها را روی هم قرار ندادید، دست به سینه هم ننشینید تا اطلاعات بیشتر به دست آورید.

۷. هنگام صحبت دستان‌تان را هم حرکت دهید. با این حرکت اعتماد شنونده را نسبت به خود جلب می‌کنید. علاوه بر آن، شواهد نشان می‌دهند حرکات دست هنگام صحبت، روند تفکر را در شما بهبود می‌بخشد.

۸. به یاد داشته باشید هنگام سلام و احوال‌پرسی با دیگران دست‌شان را محکم بفشارید، البته نباید زیاده‌روی کنید. محکم دست دادن یکی از مهم‌ترین حرکات در زبان بدن است، زیرا وضعیت و لحن کل گفت‌وگوی شما را تعیین می‌کند. وقتی محکم دست می‌دهید به طرف مقابل این پیام را می‌رسانید که به‌سادگی فریب نمی‌خورید.

۹. قبل از آغاز جلسه، درباره‌ی آداب خوش‌آمدگویی و آغاز و اتمام گفت‌وگو در فرهنگ‌های مختلف اطلاعات کسب کنید.

حالت سر

حالت صورت در زبان بدن

۱۰. اگر هنگام صحبت با طرف مقابل، سرتان را در تأیید حرف او تکان دهید و از ته دل لبخند بزنید، به او نشان می‌دهید حرف‌هایش را می‌فهمید، می‌پذیرید و به نظراتش گوش می‌دهید.

۱۱. خنده همیشه بر هر درد بی‌درمان دواست، به شرط آنکه از آن به‌جا استفاده کنید. علاه‌بر این خنده نشان می‌دهد به حرف‌های طرف مقابل گوش می‌دهید.

۱۲. هنگامی که مخاطب‌ با شما صحبت می‌کند، به چشمان او نگاه کنید. هنگامی که خودتان هم شروع به صحبت می‌کنید تماس چشمی را حفظ کنید. با رعایت این نکته نشان می‌دهید به گفت‌وگو علاقه‌مندید. البته مواظب باشید، اگر وقتی به پاسخ بعدی‌تان فکر می‌کنید، همچنان به چشمان طرف مقابل نگاه کنید، به نظر می‌رسد به او زل زده‌اید (و این رفتار می‌تواند تهاجمی یا توهین‌آمیز تلقی شود).

۱۳. مواظب باشید خیلی پلک نزنید. پلک زدن مدام به مخاطب این حس را القا می‌کند که این گفت‌وگو شما را معذب کرده است.

۱۴. حرکات صورت طرف مقابل را تقلید کنید، این کار نیز نشان می‌دهد با حرف‌های او موافقید و به این گفت‌وگو علاقه دارید، یا دست‌کم تلاش خود را می‌کنید.

۱۵. صدایتان را کنترل کنید، یعنی آن را پایین نگه‌ دارید و جمله‌هایتان را با سؤال تمام نکنید. نفس عمیق بکشید و آرام و شمرده حرف بزنید.

موارد دیگر

نحوه دست دادن در زبان بدن

۱۶. فراموش نکنید هنگام گفت‌وگو یادداشت بردارید. با این کار نشان می‌دهید جذب گفت‌وگو شده‌اید و به گفته‌های طرف مقابل اهمیت می‌دهید. یادتان باشد هرازگاهی به چشمان او نگاه کنید تا بداند حواس‌تان پرت نشده‌ است.

۱۷. زبان بدن دیگران را در گفت‌وگویی که با شما دارند به دقت زیرنظر بگیرید، زیرا نتیجه‌ی مورد انتظارشان از گفت‌وگو با شما را در این حرکات نشان می‌دهند. اگر زبان بدن آنان را دریابید و در پاسخ به این نشانه‌ها واکنش نشان بدهید، اشتیاق بیشتری به صحبت مجدد با شما پیدا می‌کنند.

۱۸. دست طرف مقابل را محکم بفشارید و با نگاه به چشمان او گفت‌وگو را تمام کنید. با این کار نشان می‌دهید از زمانی که با او گذرانده‌اید خرسندید و می‌خواهید باز هم با او دیدار کنید.

دیدگاه ها بسته شده